SAUERKRAUT Pancarlı lahana turşusu, haşlanmış lahanadan daha sağlıklıdır çünkü daha fazla C vitamini içerir. Bu vitamin gençlik kaynağı olan kolajen üretimi için gereklidir.
Yağ içeriği yüksek olan besinler veya stres gibi etkenler midenin dengesini bozar. Lahana turşusunda bulunan probiyotikler, vücudun içinde yaşayan yararlı bakterileri dengeler ve sindirim sisteminize yardımcı olabilir.
Vücudumuz sağlıklı kemik ve doku oluşumuna yardımcı olacak potasyum ile C vitaminine ihtiyaç duyar. Sauerkraut kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum gibi mineraller içerir. Sauerkraut K vitamini içerir, K vitamini ise atar damarda kalsiyum birikimlerinin çoğalmasını önleyen bir vitamin türüdür Sauerkraut vücuda potasyum sağlar.
Lahana turşusu çok miktarda lif içerir ve kalorisi çok düşüktür. Bu bakımdan içerisindeki lif tok hissetmenizi sağlar.
B12-vitamini sadece hayvansal besinlerde bulunur ancak beyaz lahananın fermentasyonu sonucunda B12-vitamini bakımından zengin, ekşi tadı olan ferment-lahana oluşur. Bu özellikte neredeyse hiçbir bitkide yoktur.
Lahananın, fermentasyon sürecinde bakteriler tarafından bu ön sindirimi yapılmış halinin tüketimi de oldukça yararlı ve keyiflidir. Ekşi lahana turşusu, A ve C vitaminlerinin yanı sıra, B12 açısından da oldukça yararlı bir besin olan sauerkraut, herkes tarafından kullanılmaktadır. Fermantasyonu nedeniyle probiyotik ve B12 deposu bir besindir. B12 Vitaminini önemseyen kişilerce oldukça rağbet görmektedir. Başka hiç bir sebzede bulunmayan B12 vitamini, lahananın fermantasyonu sonrasında ortaya çıkmaktadır.
Pastörize edilmemiştir (Çiğ) Lahana turşumuz, yaşayan canlı bir turşudur. Pastörize edilmediği ve ısıl işleme tabi tutulmadığı için, fermantasyondan gelen kazanımlar ve besin değerleri kaybolmaz. Geniş aile iseniz ve bu ürünümüz size küçük geliyorsa, Büyük boy (1 lt) lahana turşusu ürünümüzü tercih edebilirsiniz.
Bu ürünümüzün birçok çeşidi bulunmaktadır. Diğer çeşit turşularımızı, Probiyotik turşular kategorimizden inceleyebilirsiniz.
SAUERKRAUT MUHAFAZA VE TÜKETİM ŞEKLİ
Öğünlerinizle birlikte veya öğün üstüne tüketebilirsiniz. Muhakkak buzdolabında saklayınız, turşunuzdan aldıktan sonra bir çatal yardımı ile suyunun içine itiniz, yani turşunun suyun altında kalmasını sağlayınız. Suyu azalır ise içilebilir tuzlulukta yarım çay bardağı kaya tuzlu su yapıp turşunuzun üstüne ilave edebilirsiniz.
İlgili yönetmelik ve yasa gereğince, satışa sunduğumuz ürünlere dair; Endikasyon, Tanı, Belirti ve Hastalık çözümü gibi terimler belirtilerek açıklama yapılamamaktadır.
Ürün hakkında detaylı bilgi ve sorularınız, kargo süreci, sipariş, öneri, fiyat ve diğer tüm konular hakkında bize WhastApp veya ekranın hemen sağ altında bulunan Canlı destek üzerinden bize her zaman ulaşabilirsiniz.
İçindekiler Tablosu |
Kırmızı pancar |
Lahana |
Çankırı kaya tuzu |
Maya ( probiyotik sauerkraut suyu) |
Kullanım Bilgisi |
Buz dolabında saklayınız. |
Turşunuzdan aldıktan sonra bir çatal yardımı ile suyunun içine itiniz, yani turşunun suyun altında kalmasını sağlayınız. Suyu azalır ise içilebilir tuzlulukta yarım çay bardağı kaya tuzlu su yapıp turşunuzun üstüne ilave edebilirsiniz. |
Kapağı kapalı olarak bekletiniz. |
Güneş ışığından muhafaza ediniz. |
Üretici Firma |
ŞİFA ANA Şifalı bitki baharat, Kozmetik ve Gıda Destek Ürünleri İmalat, Paketleme ve Satış |
Sarıhamzalı Mah. 47002 Sk. No:5/A 01355 Seyhan/ADANA |
Ürün danışma hattı 0536 664 4080 |
İşletme Kayıt No:TR-01K-000209 |
Sıkça Sorulan Sorular
❓ Sauerkraut nedir?
Almanya ve Avusturya mutfaklarının çok tüketilen ve sevilen lezzetlerinden birinin bu sauerkraut denilen lahana turşusu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Sauerkraut, Almanca ekşi anlamına gelen sauer ile bitki anlamına gelen kraut sözcüklerinin bir araya gelmiştir ve ekşi lahana anlamına gelmektedir.
❓ Sauerkraut nasıl yenir?
Günlük olarak yemeğin yanında veya tek olarak tüketebilirsiniz.
❓ Sauerkraut nasıl muhafaza edilir?
Serin yerde muhafaza edilir ve güneş ışığı görmemesi gerekmektedir.