Dikkat! Pancar Kvass ve Kanji içindeki dost bakteriler, ürünler size ulaşana kadar hareket etmeye ve şişe kapağını zorlamaya devam edecektir. Sebebi bu yaşayan dost bakterilerin çoğalmaya devam etmesi ve basınç yaratmasıdır. Canlı, pastörize edilmemiş bu ürünlere fermentasyonu durduracak katkı maddeleri eklemiyoruz. Şişenin kapağını yavaş yavaş açarak biriken bu gazın çıkışını sağlayın. Açarken temiz bir kase içerisine koyarsanız taşma ihtimali olan ürünü şişeye geri koyabilirsiniz. Isınan havaları da göz önüne alarak şişeleri kesinlikle buzdolabında muhafaza ediniz. Açılmış şişeleri 7-10 gün içerisinde tüketmenizde fayda vardır. Kef oluşmaması için kapaklarını sıkıca kapatınız.
Pancar Kvass (24x250 ml)
Pastörize edilmeden ürettiğimiz Pancar Kvass ürünümüzün fermantasyonu durdurulmamıştır. Isıl işlem görmediği için yaşayan canlı organizma, vitamin ve mineral barındırmaktadır.
PANCAR KVASS'IN TARİHİ :
Kvass, yaklaşık bin yıl önce, bu içeceğin çeşitli türlerinin hala üretildiği günümüz Rusya'sının topraklarında ortaya çıktığı söylenirken bazı çalışmalar kökenin çok daha eskiye dayandığını buldu. Aslen köken, Rusya ülkesinden çok daha eskidir. 1000 yıldan fazla bir süre önce, tarifi Eski Mısır, Babil ve Yunanistan'dan bugün ki Rusya olarak bilinen yere kadar gitti. Bu, Kiril alfabesi icat edilmeden çok önceydi.
PANCAR KVASSI! Bu harika içeceğin Rus halkı arasında uzun bir geçmişi var. Bin yıldan fazla bir süredir Rusya ve Ukrayna'da toplumun her kesiminden üyeler tarafından tüketilmektedir ve yaygın olarak sudan daha güvenli bir içecek olarak kabul edilmektedir. Birçok antik kültür, kirlenmiş su kaynaklarını şarap veya bira gibi alkollü içeceklere dönüştürerek çözerken, Kuzey halkı olan Slav'lar bunun yerine ALKOLSÜZ mucizevi sağlık özelliklerine sahip lakto-fermente inanılmaz güçlü bir infüzyon yarattı.
Rus tarihçelerin’de bahsedildi. "Kvass" kelimesi "ekşi bir içecek" anlamına gelir ve bin yıl sonra bile çok sayıda insanın tercih ettiği bir içecektir. Büyük Peter döneminde kvass çok popülerdi ve çeşitli tariflere göre hazırlandı. Bugün Rusya'da yaklaşık 50 farklı kvass türü var.
Çavdar ekmeği kvassı en iyi bilineni olsa da bizim için ve dünyada en çok sevilen ve rağbet gören çeşit Pancar Kvassıdır. Rusların kuş üzümü ve ahudududan limon ve kirazlara kadar her türlü malzemeyle kvass yaptıkları biliniyor. Bununla birlikte, en yaygın ve belki de en faydalı alternatif pancardır.
Pancar Kvass, özellikle mineral madde açısından biyolojik değeri çok yüksek bir içecektir. Bol miktarda demir, kalsiyum ve fosforun yanı sıra değeri yüksek B-kompleks vitaminleri (B6, B9, B12) gibi vitaminler içerir. Kvass, bir kişinin B kompleksi vitaminlerinin alımını arttırması gerektiğinde kullanılabilir.
PANCAR KVASSI NEDEN İÇMELİYİZ ?
Fermantasyon süreci pancara; organik asitler, faydalı enzimler, yaşayan dost bakteriler kazandırırken, pancarın içinde bulunan tüm vitaminleri sentezleyerek çoğaltır ve böylece gıdanın besin değerleri binlerce kat arttırır. Pancar kvassı nitratlar açısından zengindir. Tüketildiğinde vücut nitratları nitrik okside dönüştürür.
Pancar Kvass, kapsamlı bir besin deposuna sahip harika bir süper besindir. Mükemmel bir sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, fosfor, A ve C vitamini, niasin ve lif kaynağıdırlar. Yüksek folik asit, folat, betalainler içerir. Fermantasyon yöntemiyle elde edilen gıdalar yaşayan gıdalardır ve çok değerli besin kaynaklarıdır. Gıdaları fermente etmek, içeriğindeki tüm vitamin ve mineralleri ortaya çıkararak faydalarını arttırır.
PANCAR KVASS NASIL YAPILIR ? İÇERİSİNDE KORUYUCU VEYA KATKI VAR MIDIR ?
İçerisinde hiçbir koruyucu veya katkı maddesi yoktur, yaşayan canlı bir içecek olduğu için kvass doğru şartlar sağlandığında kendi kendini zaten korur, Pancar kvass, pancarları; kefir altı suyu, Çankırı kaya tuzu ve içme suyu ile kültürleyerek kurduğumuz (lakto-fermenfe) oldukça besleyici, hiç bir katkı içermeyen fermente edilmiş dost bakterileri içeren bir içecektir.
PANCAR KVASS MUHAFAZA ŞEKLİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
DİKKAT!! Pancar Kvass yaşayan dost bakteriler içeren bir gıdadır. Ürün size ulaşana kadar şişe içeriği hareketlenmeye kapağı zorlamaya devam edecektir. Bunun sebebi yaşayan canlı bakterilerin çoğalmaya devam etmesi yani fermantasyonundevam etmesindendir.
Canlı çiğ, yani pastörize edilmemiş kvassınıza fermantasyon durdurucu hiçbir katkı eklemiyoruz. Sizler kvassınız elinize geçtiğinde, taşmayı göz önünde bulundurarak tüketeceğiniz şişeyi açmadan altına bir kap yerleştirerek kapağı açmanızı öneriyoruz.
Dikkat: Kvass kanji ve sauerkrautlar'ınız içinde canlı bakteriler olduğu için raf ömrü buzdolabında çok uzundur, Panjar Kanji ve Pancar Kvassı 6 ayda tüketmenizi tavsiye ediyoruz, sebebi ise fazla uzun beklediğinde tadınız keskin olacağı içindir.
Sıkça Sorulan Sorular
Pancar Kvass aç mı tok mu tüketilir ?
Eğer midenizde herhangi bir hassasiyet yok ise aç karnına, eğer hassasiyet var ise yemekle beraber veya yemekten sonra tüketmenizi tavsiye ediyoruz.
Pancar Kvassı nasıl muhafaza etmeliyim? Raf ömrü nedir?
Buzdolabında saklamalısınız kışın çok soğuklarda 20 derecenin altında serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Açılmamış Şifa Ana & Fermente Atölye Pancar Kvassın raf ömrü yaklaşık 8 aydır. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayın ve 4 hafta içinde tüketin.
Pancar Kvassı son aldığımdan farklı mı?
Unutmayın fermantasyon sürecinde doğa kendi işini yapıyor! ve biz ona saygı gösteriyoruz. Fermente ederken her bir parti farklıdır ve bu, bir partinin diğerinden daha iyi olduğu anlamına gelmez sadece öngörülebilirlik farklılıklardır.
Şifa Ana Fermente Atölye Pancar Kvassı veganlar için uygun mu?
Şifa Ana & Fermente Atölye Pancar Kvassında başlangıç mayası (kültürü) olarak kefir altı suyu kullanıyoruz, veganlara uygun olan Kvass çeşidi pancar kanji'dir. Pancar Kanjiyi İncelemek İçin TIkla.
Kvass bebekler ve küçük çocuklar için uygun mu?
Kvass içiyor hamile veya emziriyorsanız, bebeğiniz Kvas'ın faydalarından yararlanacaktır. Küçük çocukların sadece yetişkin dozunun yarısına ihtiyacı vardır - bazı bebek ve çocuklar buna bayılır, diğerlerinin tatlı bir damak tadı vardır. Kanıtlar, çocuklara hoşlanmaya başlamadan önce yeni yiyeceklerin en az 10-15 kez sunulması gerektiğini gösteriyor! Dozu ayalarken endişeleniyorsanız, Bize doz ayarlamak için iletişim kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.
Pancar Kvass tuzlu mu?
Bazen lakto fermente gıdalarda tuz kullanımından endişe duyan insanlarla karşılaşıyoruz. Kültürü yapılan sebzelerin tadı tuzludur ancak içlerindeki tuz yüzdesi aslında çok düşüktür. Tuz seviyemizi denedik ve uygulanabilir olduğunu düşündüğümüz kadar düşürdük. Hatta tuzsuz mayalar bile yaptık - ki bu tat neredeyse o kadar iyi değildi! Sağlık sorunları nedeniyle tuz tüketimi konusunda çok bilinçli olan çok sayıda düzenli müşterimiz var. Bu müşterilerimizden çok olumlu dönüşler aldık. Kvassımızda sodyum ile birlikte iyot dahil 80'den fazla farklı mineral içeren Çankırı kaya tuzu kullanıyoruz. bu tuz, bazılarımızın birlikte büyüdüğü %100 ağartılmış sodyum ile karşılaştırıldığında vücut tarafından çok farklı şekilde sindirilir. Çoğu şeyde olduğu gibi, sağduyu ve denge anahtardır.
Kargo süresi kaç gün?
1 İle 3 iş günü içerisinde ürünleriniz kargoya verilir.
İlgili yönetmelik ve yasa gereğince, satışa sunduğumuz ürünlere dair; Endikasyon, Tanı, Belirti ve Hastalık çözümü gibi terimler belirtilerek açıklama yapılamamaktadır.
Ürün hakkında detaylı bilgi ve sorularınız, kargo süreci, sipariş, öneri, fiyat ve diğer tüm konular hakkında bize WhastApp veya Instagram üzerinden 7/24 ulaşabilirsiniz.
Pancar Kvass İçindekiler |
Pancar |
Kefir altı suyu |
İçme suyu |
Çankırı kaya tuzu |
Pancar Kvass Kullanımı |
Açıldıktan sonra kesinlikle buz dolabında saklayınız. |
Midenizde herhangi bir hassasiyet yok ise aç karnına, eğer hassasiyet var ise yemekle birlikte veya yemekten sonra tüketebilirsiniz. |
Üretici Firma |
ŞİFA ANA Şifalı bitki baharat, Kozmetik ve Gıda Destek Ürünleri İmalat, Paketleme ve Satış |
Sarıhamzalı Mah. 47002 Sk. No:5/A 01355 Seyhan/ADANA |
Ürün danışma hattı 0322 429 3355 |
İşletme Kayıt No:TR-01K-000209 |