Dikkat! Pancar Kvass ve Kanji içindeki dost bakteriler, ürünler size ulaşana kadar hareket etmeye ve şişe kapağını zorlamaya devam edecektir. Sebebi bu yaşayan dost bakterilerin çoğalmaya devam etmesi ve basınç yaratmasıdır. Canlı, pastörize edilmemiş bu ürünlere fermentasyonu durduracak katkı maddeleri eklemiyoruz. Şişenin kapağını yavaş yavaş açarak biriken bu gazın çıkışını sağlayın. Açarken temiz bir kase içerisine koyarsanız taşma ihtimali olan ürünü şişeye geri koyabilirsiniz. Isınan havaları da göz önüne alarak şişeleri kesinlikle buzdolabında muhafaza ediniz. Açılmış şişeleri 7-10 gün içerisinde tüketmenizde fayda vardır. Kef oluşmaması için kapaklarını sıkıca kapatınız.
Dev Probiyotikler Set No5 (250 ml. Pancar Kvass'lı)
Pastörize edilmeden ürettiğimiz Pancar Kvass ürünümüzün fermantasyonu durdurulmamıştır. Isıl işlem görmediği için yaşayan canlı organizma, vitamin ve mineral barındırmaktadır.
PANCAR KVASS'IN TARİHİ :
Kvass, yaklaşık bin yıl önce, bu içeceğin çeşitli türlerinin hala üretildiği günümüz Rusya'sının topraklarında ortaya çıktığı söylenirken bazı çalışmalar kökenin çok daha eskiye dayandığını buldu. Aslen köken, Rusya ülkesinden çok daha eskidir. 1000 yıldan fazla bir süre önce, tarifi Eski Mısır, Babil ve Yunanistan'dan bugün ki Rusya olarak bilinen yere kadar gitti. Bu, Kiril alfabesi icat edilmeden çok önceydi.
PANCAR KVASSI! Bu harika içeceğin Rus halkı arasında uzun bir geçmişi var. Bin yıldan fazla bir süredir Rusya ve Ukrayna'da toplumun her kesiminden üyeler tarafından tüketilmektedir ve yaygın olarak sudan daha güvenli bir içecek olarak kabul edilmektedir. Birçok antik kültür, kirlenmiş su kaynaklarını şarap veya bira gibi alkollü içeceklere dönüştürerek çözerken, Kuzey halkı olan Slav'lar bunun yerine ALKOLSÜZ mucizevi sağlık özelliklerine sahip lakto-fermente inanılmaz güçlü bir infüzyon yarattı.
Rus tarihçelerin’de bahsedildi. "Kvass" kelimesi "ekşi bir içecek" anlamına gelir ve bin yıl sonra bile çok sayıda insanın tercih ettiği bir içecektir. Büyük Peter döneminde kvass çok popülerdi ve çeşitli tariflere göre hazırlandı. Bugün Rusya'da yaklaşık 50 farklı kvass türü var.
Çavdar ekmeği kvassı en iyi bilineni olsa da bizim için ve dünyada en çok sevilen ve rağbet gören çeşit Pancar Kvassıdır. Rusların kuş üzümü ve ahudududan limon ve kirazlara kadar her türlü malzemeyle kvass yaptıkları biliniyor. Bununla birlikte, en yaygın ve belki de en faydalı alternatif pancardır.
Pancar Kvass, özellikle mineral madde açısından biyolojik değeri çok yüksek bir içecektir. Bol miktarda demir, kalsiyum ve fosforun yanı sıra değeri yüksek B-kompleks vitaminleri (B6, B9, B12) gibi vitaminler içerir. Kvass, bir kişinin B kompleksi vitaminlerinin alımını arttırması gerektiğinde kullanılabilir.
PANCAR KVASSI NEDEN İÇMELİYİZ ?
Fermantasyon süreci pancara; organik asitler, faydalı enzimler, yaşayan dost bakteriler kazandırırken, pancarın içinde bulunan tüm vitaminleri sentezleyerek çoğaltır ve böylece gıdanın besin değerleri binlerce kat arttırır. Pancar kvassı nitratlar açısından zengindir. Tüketildiğinde vücut nitratları nitrik okside dönüştürür.
Pancar Kvass, kapsamlı bir besin deposuna sahip harika bir süper besindir. Mükemmel bir sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, fosfor, A ve C vitamini, niasin ve lif kaynağıdırlar. Yüksek folik asit, folat, betalainler içerir. Fermantasyon yöntemiyle elde edilen gıdalar yaşayan gıdalardır ve çok değerli besin kaynaklarıdır. Gıdaları fermente etmek, içeriğindeki tüm vitamin ve mineralleri ortaya çıkararak faydalarını arttırır.
PANCAR KVASS NASIL YAPILIR ? İÇERİSİNDE KORUYUCU VEYA KATKI VAR MIDIR ?
İçerisinde hiçbir koruyucu veya katkı maddesi yoktur, yaşayan canlı bir içecek olduğu için kvass doğru şartlar sağlandığında kendi kendini zaten korur, Pancar kvass, pancarları; kefir altı suyu, Çankırı kaya tuzu ve içme suyu ile kültürleyerek kurduğumuz (lakto-fermenfe) oldukça besleyici, hiç bir katkı içermeyen fermente edilmiş dost bakterileri içeren bir içecektir.
PANCAR KVASS MUHAFAZA ŞEKLİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
DİKKAT!! Pancar Kvass yaşayan dost bakteriler içeren bir gıdadır. Ürün size ulaşana kadar şişe içeriği hareketlenmeye kapağı zorlamaya devam edecektir. Bunun sebebi yaşayan canlı bakterilerin çoğalmaya devam etmesi yani fermantasyonundevam etmesindendir.
Canlı çiğ, yani pastörize edilmemiş kvassınıza fermantasyon durdurucu hiçbir katkı eklemiyoruz. Sizler kvassınız elinize geçtiğinde, taşmayı göz önünde bulundurarak tüketeceğiniz şişeyi açmadan altına bir kap yerleştirerek kapağı açmanızı öneriyoruz.
Dikkat: Kvass kanji ve sauerkrautlar'ınız içinde canlı bakteriler olduğu için raf ömrü buzdolabında çok uzundur, Panjar Kanji ve Pancar Kvassı 6 ayda tüketmenizi tavsiye ediyoruz, sebebi ise fazla uzun beklediğinde tadınız keskin olacağı içindir.
SAUERKRAUT (EKŞİ LAHANA TURŞUSU) NEDİR ?
Şifa Ana, lakto-fermente ekşi lahana turşusu (660 cc.) Cam kavanozda. Taşıdığı probiyotik özellik sayesinde sauerkraut tıpkı kefir, kimçi, kombu çayı gibi insan bedeni iyiliği açısından oldukça yararlı bir yiyecektir. Probiyotik özelliğinin dışında, A ve C vitaminleri açısından zengindir.
---
Ekşi lahana turşusu (Sauerkraut), Almanya ve Avusturya mutfaklarında çok tüketilen ve sevilen lezzetlerinden biridir. Sauerkraut yani ekşi lahana turşusu, Şifa Ana güvencesiyle sofralarınıza geliyor. Sauerkraut, Almanca ekşi anlamına gelen "sauer" ile bitki anlamına gelen "kraut" sözcüklerinin birleşiminden bir araya gelmiştir ve ekşi lahana anlamına gelmektedir. Taşıdığı probiyotik özellik sayesinde sauerkraut tıpkı kefir, kimçi, kombu çayı gibi insan beninin iyiliği açısından oldukça yararlı bir yiyecektir. Probiyotik özelliğinin dışında, A ve C vitaminleri açısından zengindir.
SAUERKRAUT NASIL YAPILIR ? HERHANGİ BİR KORUYUCU VEYA KATKI MADDESİ VAR MIDIR ?
Şifa Ana Ekşi Lahana-Sauerkraut (Lakto Fermente) turşumuzda, hiç bir koruyucu veya katkı maddesi kullanılmadığı gibi, sirke veya limon tuzu'da kullanılmaz (limon tuzu dedikleri aslında sitrik asittir, mutfakta kullanmamanızı tavsiye ederiz), turşudaki eşki ve asitik tat kendiiliğinden oluşur sadece kaya tuzu kullanılır, fermantasyon başlangıç kültürü olarak yine lakto-fermente turşu suyumuzu kullanırız.
Başlangıç kültüründeki dost bakterilerin lahananın şekerini yemeye başlamasıyla doğal fermentasyon süreci başlar, hava koşullarına göre fermentasyon süreci 1 aya yakın sürede tamamlanır ve ortaya enfes lezzetli kıtır kıtır,üstelik fermentasyon biliminin gücünün sonucu olarak bu harika besleyici turşu çıkar, Sebzeleri fermente etmek, sebzenin içerdiği vitaminleri yüzlerce kat arttırmakla kalmaz, sebzeye organik asitler mineraller ve dost bakteriler kazandırır.
Lahananın, fermentasyon sürecinde bakteriler tarafından bu ön sindirimi yapılmış halinin tüketimi de oldukça yararlı ve keyiflidir. Ekşi lahana turşusu, A ve C vitaminlerinin yanı sıra, B12 açısından da oldukça yararlı bir besin olan sauerkraut, herkes tarafından kullanılmaktadır. Fermantasyonu nedeniyle probiyotik ve B12 deposu bir besindir. B12 Vitaminini önemseyen kişilerce oldukça rağbet görmektedir. Başka hiç bir sebzede bulunmayan B12 vitamini, lahananın fermantasyonu sonrasında ortaya çıkmaktadır.
Pastörize edilmemiştir (Çiğ) Lahana turşumuz, yaşayan canlı bir turşudur. Pastörize edilmediği ve ısıl işleme tabi tutulmadığı için, fermantasyondan gelen kazanımlar ve besin değerleri kaybolmaz. Geniş aile iseniz ve bu ürünümüz size küçük geliyorsa, Büyük boy (1 lt) lahana turşusu ürünümüzü tercih edebilirsiniz.
SAUERKRAUT MUHAFAZA VE TÜKETİM ŞEKLİ
Öğünlerinizle birlikte veya öğün üstüne tüketebilirsiniz. Muhakkak buzdolabında saklayınız, turşunuzdan aldıktan sonra bir çatal yardımı ile suyunun içine itiniz, yani turşunun suyun altında kalmasını sağlayınız. Suyu azalır ise içilebilir tuzlulukta yarım çay bardağı kaya tuzlu su yapıp turşunuzun üstüne ilave edebilirsiniz.
İlgili yönetmelik ve yasa gereğince, satışa sunduğumuz ürünlere dair; Endikasyon, Tanı, Belirti ve Hastalık çözümü gibi terimler belirtilerek açıklama yapılamamaktadır.
İlgili yönetmelik ve yasa gereğince, satışa sunduğumuz ürünlere dair; Endikasyon, Tanı, Belirti ve Hastalık çözümü gibi terimler belirtilerek açıklama yapılamamaktadır.
Ürün hakkında detaylı bilgi ve sorularınız, kargo süreci, sipariş, öneri, fiyat ve diğer tüm konular hakkında bize WhastApp veya ekranın hemen sağ altında bulunan Canlı destek üzerinden bize her zaman ulaşabilirsiniz.
Pancar Kvass İçindekiler |
Pancar |
Kefir altı suyu |
İçme suyu |
Çankırı kaya tuzu |
Pancar Kvass Kullanımı |
Açıldıktan sonra kesinlikle buz dolabında saklayınız. |
Midenizde herhangi bir hassasiyet yok ise aç karnına, eğer hassasiyet var ise yemekle birlikte veya yemekten sonra tüketebilirsiniz. |
Sauerkraut İçindekiler |
Lakto-fermente turşu suyu |
Çankırı kaya tuzu |
İçme suyu |
Lahana |
Sauerkraut Kullanımı |
Açıldıktan sonra kesinlikle buz dolabında saklayınız. |
Öğünlerinizle birlikte veya öğün üstüne tüketebilirsiniz. Muhakkak buzdolabında saklayınız, turşunuzdan aldıktan sonra bir çatal yardımı ile suyunun içine itiniz, yani turşunun suyun altında kalmasını sağlayınız. Suyu azalır ise içilebilir tuzlulukta yarım çay bardağı kaya tuzlu su yapıp turşunuzun üstüne ilave edebilirsiniz. |
Üretici Firma |
ŞİFA ANA Şifalı bitki baharat, Kozmetik ve Gıda Destek Ürünleri İmalat, Paketleme ve Satış |
Sarıhamzalı Mah. 47002 Sk. No:5/A 01355 Seyhan/ADANA |
Ürün danışma hattı 0322 429 33 55 |
İşletme Kayıt No:TR-01K-000209 |