Çiğ Köfte; Bulgur, isot, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılmasıyla hazırlanan, Güneydoğu mutfağının dünyaya armağanı olan bir yiyecektir. Etli ve etsiz olarak iki farklı versiyonu bulunmaktadır. Bu yemeğin tarihinin 4000 yıl öncesine kadar dayandığı rivayet edilmektedir.
İçindekiler: İsot, Pul Biber, Sarımsak, Soğan, Kimyon, Maydanoz, Fesleğen, Acı Toz Biber, Kişniş, Tuz.
Pizza; Kökeni İtalya olan, onlarca farklı alternatif malzeme ile üzeri süslenen pizza, çağımızın en sevilen fast food yiyeceklerinden biri haline gelmiştir. Pizzayı oluşturan temel malzemeler: hamur, peynir ve domates sosudur. Salam, sosis, sucuk, mısır, zeytin, tavuk, deniz ürünleri ve daha onlarca farklı çeşit malzeme ile birlikte yapılabilmektedir. Taş fırında yüksek sıcaklıkta pişirilmelidir. Pizza baharatı ise neredeyse tüm pizza çeşitleri ile uyum sağlayabilen bir baharat karışımıdır. İçerisindeki temel bileşenler genellikle aynı olsa da ülkelere ve damak zevkine göre ufak değişiklikler gösterebilmektedir.
İçindekiler: Kekik, Karabiber, Pul Biber, Toz Sarımsak, Kişniş, Tatlı Toz Biber, Fesleğen, Mercan Köşk, Tuz.
Fajita; Tex-Mex (Teksas-Meksika) mutfağına ait ızgara et-tavuk ve tortilla ekmeği ile servis edilen bir yemektir. Etler ince şeritler halinde (jülyen) kesilir. Kırmızı, yeşil ve sarı biber ile soğan da eklenir. Yanında sos olarak genellikle salsa ya da avokado tercih edilmektedir. Fajita baharatı, gerekli malzemeleri pişirirken ekstradan herhangi bir baharat eklemeye gerek bırakmadan orijinal Fajita lezzetini ortaya çıkarmakta oldukça başarılıdır.
İçindekiler: Tatlı Toz Biber, Acı Toz Biber, Granül Soğan, Toz Sarımsak, Kişniş, Öğütülmüş Karabiber, Öğütülmüş Kimyon, Acı Pul Biber, Öğütülmüş Zerdeçal, Tuz.
Akdeniz Salatası; Yunanistan'da köy salatası ve "horiatiki" gibi isimlerle anılan salatanın adı, köy anlamına gelen, rustik ve kırsal kökeni ifade eden "horio" kelimesinden türemiştir. Akdeniz salatası, Türk, Yunan ve Akdeniz mutfağının en tanınmış yemeklerinde birisidir. Tazeleyici, çiğ sebze ve otlarla dolu gerçek bir yaz yemeğidir. Bu salatanın temel malzemeleri: Beyaz peynir, domates, biber, kırmızı soğan, zeytin, salatalık, limon ve zeytinyağıdır. Zeytinlerin "kalamata" çeşidinde olması gerekirken, mevsiminde olgun domatesler ile hazırlamak gerekmektedir.
İçindekiler: Pul Biber, Soğan, Sarımsak, Kimyon, Maydanoz, Fesleğen, Kişniş, Acı Toz Biber, Tuz.
Kajun (Cajun); İsmini Amerika'nın Louisiana bölgesinde yaşayan bir etnik gruptan almaktadır. Köri gib kajun da esasen bir baharat karışımıdır. Amerika başta olmak üzere birçok ülkenin mutfağında kullanılmaktadır. Etten sebzeye, tavuk ve deniz mahsullerine kadar kullanım alanı oldukça geniştir. En çok paneli çıtır tavuk, patates kızartması ve karides güveç ile yakıştırılmaktadır. Lezzetinin temel kaynağı sarımsak ve soğan tozlarıdır denebilir. Bunlara eklenen birbiriyle uyumlu farklı baharatlar da bu baharatın çok sevilmesini sağlamaktadır.
İçindekiler: Granül Sarımsak, Soğan Tozu, Kimyon, Karabiber, Kekik, Tatlı Toz Biber, Zerdeçal, Kişniş, Fesleğen, Tuz.
Dünya Baharatları Serisi ile tam uyumlu özel üretim premium ahşap baharatlık ile mutfağınızın havası değişecek.
Paket İçeriği:
Çiğ Köfte Baharatı Pizza Baharatı Fajita Baharatı Akdeniz Salatası Baharatı Cajun Baharatı Garam Masala
250₺ değerindeki ahşap baharat standı hediyedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.