Ardıç Yağı (20 cc)

Fiyat : ₺35,00(KDV Dahil)

Kombucha çayı, çay, şeker ve simbiyotik bir bakteri ve maya kolonisinin fermente edilmesiyle yapılır. Fermantasyon işleminin yan ürünleri arasında organik asitler, karbonatlaşma ve artan sayıda iyi bakteri ve mikroorganizma bulunur.

Kombucha çayı, çay, şeker ve simbiyotik bir bakteri ve maya kolonisinin fermente edilmesiyle yapılır. Fermantasyon işleminin yan ürünleri arasında organik asitler, karbonatlaşma ve artan sayıda iyi bakteri ve mikroorganizma bulunur.

SCOBY
Fermente içecek, anne veya SCOBY olarak adlandırılan simbiyotik bir bakteri ve maya kültürü kullanılarak yapılır. SCOBY, mikrobiyal ajanlardan oluşan sümüksü, kalın ve dairesel bir oluşumdur. SCOBY tipik olarak bir asetik asit bakterisi ve bir mayadan oluşur - en yaygın olarak Saccharomyces cerevisiae . Bu, aynı zamanda probiyotik olan canlı bakteriler içeren bir kombu çayı üretir.
Kombu çayının tüm fermantasyon süreci, oda sıcaklığına ve kullanılan bakteri suşlarına bağlı olarak yedi ila on iki gün arasında sürebilir. Fermantasyon sırasında, SCOBY tüm şekeri kullanır, yani kombu çayı aslında son üründe düşük miktarda şeker içerir. SCOBY, tatlı çaydaki şekeri emer ve asitlere dönüştürür.
Kombuçha çayı Lezzetlidir
Kombu çayının fermantasyon süreci onu biraz efervesan yapar. Bu probiyotik çay, ekşi ve keskin olan hafif asma aroması sunar. Fermentasyonun sürecine bağlı olarak aroma güçlü olabilir.Şifa Ana kombu çayı, meyveler, meyve suları ve şifalı bitkilerle tatlandırıldığı ikinci bir fermantasyon sürecinden geçer.

Benzer Ürünler