İçindekiler Tablosu |
Su |
Yeşil Çay |
Kombucha Kültür Mantarı |
Pancar Şekeri |
İlgili yönetmelik ve yasa gereğince, satışa sunduğumuz ürünlere dair; Endikasyon, Tanı, Belirti ve Hastalık çözümü gibi terimler belirtilerek açıklama yapılamamaktadır.
KOMBUCHA'NIN KÖKENLERİ
Kombucha'nın tarihi gizemle örtülüdür ve hararetle tartışılır , ancak genel fikir birliği, bu antik toniğin 2000 yıl önce Qin Hanedanlığı'nda (MÖ 220) antik Çin'de ortaya çıktığı yönündedir. Kombucha terimleri “Ölümsüzlük Çayı” ve “Mucize Çay”dır. 1960'larda, kombucha birçok Çin evinde bir mutfak malzemesiydi ve genellikle "weibao" veya "weipao" (mide hazinesi) olarak anılırdı.
Diğerleri, Kombucha'nın Japonya'da ortaya çıktığını ve samuray savaşçılarının Kombucha'yı kemerlerinde taşıdıklarını ve onlara hayati bir enerji kaynağı verdiği için savaştan önce içtiklerini iddia ediyor! Diğer efsaneler, “Komu-ha” veya “Dr. 414 yılında Japon İmparatoru Inyoko'yu tedavi etmek için kullanmıştır.
KOMBUCHA NEDİR?
Şifa Ana Kombucha çayı, çay, şeker ve simbiyotik bir bakteri ve maya kolonisinin(scoby) fermente edilmesiyle yapılır. Fermantasyon işleminin yan ürünleri arasında organik asitler, karbonatlaşma ve artan sayıda iyi bakteri ve mikroorganizma bulunur.
SCOBY NEDİR?
Fermente içecek, anne veya SCOBY olarak adlandırılan simbiyotik bir bakteri ve maya kültürü kullanılarak yapılır. SCOBY, mikrobiyal ajanlardan oluşan jelatinimsi, kalın ve dairesel bir oluşumdur. SCOBY tipik olarak bir asetik asit bakterisi ve bir mayadan oluşur - en yaygın olarak Saccharomyces cerevisiae . Bu, aynı zamanda probiyotik olan canlı bakteriler içeren bir kombu çayı üretir.
Kombu çayının tüm fermantasyon süreci, oda sıcaklığına ve kullanılan bakteri suşlarına bağlı olarak yedi ila on iki gün arasında sürebilir. Fermantasyon sırasında, SCOBY tüm şekeri kullanır, yani kombu çayı aslında son üründe düşük miktarda şeker içerir. SCOBY, tatlı çaydaki şekeri emer ve asitlere dönüştürür.
Kombucha çayı Lezzetlidir
Kombu çayının fermantasyon süreci onu biraz efervesan yapar. Fermentasyonun sürecine bağlı olarak aroma güçlü olabilir.Şifa Ana kombu çayı, meyveler, meyve suları ve şifalı bitkilerle tatlandırıldığı ikinci bir fermantasyon sürecinden geçirilir, böylece lezzeti taçlanmış, ve kullanılan bitki ve meyveninde faydalarını içinde barındırmış olur.
Fermantasyon sonunda, kombucha; B vitaminleri, enzimler, probiyotikler ve yüksek konsantrasyonda organik asitler (asetik, glukonik ve laktik) oluşur.
Kombucha, vitaminler ve iyi bakterilerle doludur. Kombu çayı yeşil veya siyah çaylar kullanılarak yapıldığından, bağışıklık sistemine yardımcı olabilen B vitaminleri ve C vitamini de dahil olmak üzere antioksidanlar ve vitaminler içerir.Yoğurt, sauerkraut, Pancar kvass, Pancar kanji ve kimchi gibi diğer fermente gıdalarda olduğu gibi, kombucha'da da probiyotik suşlar vardır
Şifa Ana kombucha çayı Pastorize edilmez, ısıl işleme tabi tutulmaz yani raflarda uzun yıllar dursun diye hiçbir müdehalede bulunulmaz) Şifa Ana Kombuha çayları yaşayan canlı organizmalar içerir. Kombucha çayımız, Pastörize edilmemiş, Doğal Probiyotik,içeren Koruyucu ve Katkı Maddesi İçermeyen Fermante Yeni Nesil İçeçektir.
Kombu Çayı organik asitler, aktif enzimler, amino asitler ve bu mikroplar tarafından üretilen polifenollerle, probiyotik suşlar yani dost bakteriler içerir.
Hiçbir hayvansal girdi içermez Gulutensiz ve Vegandır.
Bütün kombucha Çaylarımız, stoksuz seriler ile el yapımı olarak en kaliteli ve taze çaylardan, bitkilerden ve meyvelerden üretilir.
İçindekiler: Kombucha Kültürü (Scoby), Yeşil Çay, Şeker, Doğal Kaynak Su
Uyarılar:
-Şişeyi çalkalamayınız.
-Mutlaka buzdolabında saklayınız ve soğuk içiniz.
-Hamilelerin, kronik hastalığı olanların,emziren annelerin ve 3 yaşın altındaki çocukların doktor bilgisi dahilinde tüketmesi önerilir.
-Doğal Fermentasyon devam ettiği için çalkalandığında bulanık olabilir, tortular olabilir.